Wandelcoaching voor 
herstel, keuzes en een
nieuw perspectief

Over Agnes

GroenMotief heb ik in 2011 opgericht. Eind mei 2012 kreeg ik een auto-ongeluk, op de laatste dag van de studie groen ruimtelijk erfgoed. Best bizar, met het kersverse diploma op zak belandde ik in een revalidatietraject in plaats van vol gas mijn bedrijf succesvol neer te zetten. Toen heb ik alles letterlijk uit mijn handen moeten laten vallen. Opnieuw leren leven, leren herkennen wat mijn nieuwe grenzen waren en tegelijkertijd belastbaarheid verhogen met bewegen in een fitnessruimte.

Na een tijdje stagneerde het herstel. Het revalidatietraject stopte en ik was amper in staat om mijn werk te hervatten. Omdat het herstel en de resultaten uitbleven ben ik mijn eigen hersteltraject vorm gaan geven. Geïnspireerd door het boek van Erik Scherder ‘Laat je hersenen niet zitten’ heb ik een personal trainer in de arm genomen. Na 4 maanden was ik in staat om meer activiteiten op een dag te doen. Ik kon 1,5 uur achter de computer aan het werk, ook weer wat langer lezen maar het autorijden bleef beperkt tot maximaal 1 uur. Ik ben tijdens het traject gaan accepteren dat ik mijn bedrijf, zoals ik dit voor het ongeluk voor ogen had, niet langer op deze wijze kon gaan voortzetten. Maar wat dan?

Ik gooide het roer om, keek naar de dingen die ik wel kon en ontdekte opnieuw mijn passie voor het helpen van mensen en de natuur.

Nu doe ik wat ik wel kan en op een manier die gezond voor mij is. Wat ik kan kan jij ook! En gun ik je ook!

Gediplomeerd en ervaringsdeskundige

Na mijn natuur- en milieuopleiding werkte ik jarenlang bij Natuurmonumenten. In die periode begeleide en coachte ik stagiairs, medewerkers en vrijwilligers in het natuurbeheer, waarvan de laatste zeven jaar als leidinggevende. Vanaf mijn 15de jaar coachte ik met veel plezier mensen bij het sporten en bewegen.
In 2016 ben ik gestart als wandelcoach. Sindsdien coach ik mensen die vermoeid zijn en/of vastlopen in het werk of privéleven naar een balans tussen privé en werk, inzicht in talenten en drijfveren en werken op een manier die bij hen past. Een van de coachklanten startte haar eigen yogaschool en een ander creëerde een rol en functie binnen het bedrijf die beter bij haar paste.

Bij het Coachbureau van Hilde Backus heb ik de opleiding tot professioneel wandelcoach gevolgd. Een resultaatgerichte aanpak van het coachen in de natuur. in 2017 volgde ik de leergang Positieve psychologie bij het Bureau voor Positieve Psychologie. Ik heb inmiddels met succes de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® en de Opleiding tot Register Wandelcoach® van Het Coach Bureau afgerond. Daardoor ben ik als wandelcoach opgenomen in het abituriëntenregister van CPION, het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland.

Ik ben aangesloten bij

Bekijk hier wat ik voor je kan betekenen

Ga naar Coaching programma

Gratis e-book!

In 3 stappen meer rust in je hoofd!

Merk je dat je onrust ervaart? Dat je hoofd overloopt?

Download mijn gratis e-book:

Ontdek hoe je in slechts 3 stappen meer rust ervaart en je hoofd helder kunt krijgen.

Na het downloaden zal ik je per e-mail nog verder inspireren. Alleen als jij dat wilt. Je kunt je altijd heel makkelijk uitschrijven.