Burn-out? Herstel en kies voor een nieuw perspectief!

Dit wandelcoachprogramma is specifiek voor jou als je thuis zit met een burn-out. Het programma helpt je om van (totaal) opgebrand naar energiek te gaan zodat je weer kunt doen wat je wilt doen. Om weer geïnspireerd aan de slag te gaan en ontspannen uit je burn-out te komen.

Ervaar jij op dit moment de volgende klachten?

 • Uitgeput en uitgeblust voelen;
 • piekeren en angstig zijn;
 • slecht slapen;
 • gebrek aan zelfvertrouwen;
 • vergeetachtig en moeite met concentreren.

Je hebt je ziek moeten melden van je werk en zit thuis omdat je te moe bent om op te staan. Je hebt niet de energie om van de bank af te komen. Altijd moe! Gewoon niet meer in staat zijn om iets te kunnen of te bedenken zoals een boodschappenlijstje maken of te verzinnen wat je kunt gaan eten. Je voelt je schuldig omdat je partner en kinderen thuis de taken van je over hebben moeten nemen. Door de moeheid dreigt ook het gevaar van eenzaamheid. Een hoofd dat maar blijft malen en piekeren.  Je maakt je zorgen om je werk en financiële situatie. Je kunt het je niet veroorloven om lang thuis te zitten, want dan raak je misschien je baan en inkomsten kwijt en hoe moet dat dan met de aflossing van de hypotheek. Misschien moet je dan zelfs je huis verkopen.

Wil je graag je energie terug, je weer fit voelen en aan het werk?

Volg dan dit wandelcoachprogramma voor burn-out. Als wandelcoach begeleid ik je tijdens jouw herstel. Zodat jij de accu weer oplaad en energie hebt om jouw dingen te doen. Geleidelijk werk je aan de opbouw van activiteiten en sta je stil bij energie-gevers en energie-nemers. Het mooie is, je hoeft het niet alleen uit te vogelen. Wandelend in de natuur leer je weer te ontspannen, ervaar je wat je authentieke wensen zijn en ga je weer genieten van werk en leven.

Wat kan het wandelcoachprogramma voor je betekenen?

 • Weer in beweging komen;
 • leren managen van je grenzen en (dagelijkse) activiteiten;
 • energie voor sociale contacten;
 • gezond leren omgaan met emoties;
 • inzicht in drijfveren en je talenten en wat je er mee kunt;
 • hervatten van het werk;
 • inzicht in welke werkomgeving jij het beste tot je recht komt;
 • een gezonde balans vinden tussen werk en privé;
 • weer geïnspireerd en met plezier aan het werk;
 • weer blijvend fit voelen.

Wandelcoachprogramma burn-out

Vraag hier geheel vrijblijvend een intake aan

Je gegevens zijn bij mij veilig. Ik zal ze nooit aan derden verstrekken.

Ton V. Directeur opleidingsinstituut.

De samenwerking met mijn partners van het trainingsinstituut liep vast en de sfeer was ronduit onaangenaam. Ik liep vast en raakte gefrustreerd. Tijdens een coachgesprek heeft Agnes mij eerst laten praten waar ik mee zat of mee worstelde en wat er allemaal fout ging. Toen ik dat allemaal kwijt was heeft Agnes me in een drie- tot viertal vragen bewust gemaakt waar ik mee bezig was. Ik werd me ervan bewust wat ik dus aan het riskeren of vernielen was. Als ik zo door zou gaan dikke kans dat ik A) geen inhoud had en B) geen groep meer had. Dus dat ik met lege handen zou blijven staan. Agnes heeft me een hele goede spiegel voorgehouden waarmee ik bezig was. Ze zette me terug op het spoor van de relatie en daar was ik heel erg blij mee. Wat ik daarna heb gedaan was bij mezelf beslissen dat ik die inhoud, snelheid en voortgang moest loslaten en moest gaan genieten van het proces en de mensen waarmee ik dat proces doorliep.

Monique Visser. Sportinstructrice en Yogadocente

In 2016 heb ik het wandelcoachtraject bij Agnes gevolgd. Ik zat heel erg met mezelf in de knoop nadat mijn man was overleden. De 10 jaar durende mantelzorg voor hem, met op het eind veel geestelijke zorg, was een enorme belasting voor me. Ik was na zijn overlijden heel erg moe, terwijl ik toch door wilde gaan met mijn werk als sportinstructrice omdat me dat toch ook weer veel energie opleverde. Er kwam niets uit mijn handen, ik deed niets meer. Er zat zo ontzettend veel in mijn hoofd. Ik wist niet wat ik moest denken en voelde verschillende dingen; verdriet, boosheid en teleurstelling.

Het waren vier wandelcoachsessies waarin ik enorm gegroeid ben. Agnes stelde heel veel vragen en het verwonderde mij de antwoorden die er uit mijn mond kwamen. Door de coaching durfde ik weer te dromen en dan denk je “Ik ga die stappen zetten.” De wandelcoaching heeft me meer bewustzijn opgeleverd en weer laten voelen wie ik kan zijn en eigenlijk ben. Ik heb anders leren denken, stappen gezet om meer inkomen te krijgen, maar ook om mijn eigen dromen waar te maken zoals een eigen yogastudio in huis. Ik heb de coaching als een verrijking ervaren.

Ik raad deze vorm van coaching aan voor rouwverwerking en ook voor mensen met burn-out.

Een burn-out vraagt om meer dan alleen maar uitrusten. Je bent fysiek en emotioneel snel moe. Je hormonale en stress-systeem zijn verstoord geraakt en dat maakt het bijtanken en ontspannen zo ongelofelijk moeilijk. De weg uit een burn-out vraagt om een zorgvuldige en gefaseerde aanpak.

Hoe ziet dat traject eruit?

Intakegesprek

Wanneer je contact met mij opneemt, maken we een afspraak voor een intakegesprek. Als eerste is het belangrijk dat er een klik tussen jou en mijzelf als begeleider is. Als er een wederzijdse klik is en je het gevoel hebt dat ik je bij het herstel en herpakken van je werk en leven kan helpen, maken we een afspraak voor de start van de coaching.

Fase een: jouw batterij weer opladen (4- 6 weken)

In deze fase leg je een goede basis voor herstel waarbij het accent op het lichamelijk herstel ligt. Rust en ontspanning zijn een goede eerste stap. Maar er is meer nodig om te herstellen. In deze fase ontdek je hoe je op een plezierige wijze het beste je dag in kunt delen met korte momenten van inspanning, ontspanning en rust. Om het lichamelijk herstel te bevorderen ga je in deze fase bewegen. Zo kun je jouw accu weer opladen, bouw je weer energie en geleidelijk je conditie op. Je staat stil bij de facetten van een gezonde leefstijl (slaap-, eet- en drinkgewoonten). Je houdt zelf grip op de situatie door een persoonlijk aangepast herstel- en beweegplan op te stellen. Met behulp van een app en notitieboekje hou je de voortgang bij.

Fase twee: blijvende veranderingen

In deze fase bouw je verder aan je conditie en merk je dat je weer energie hebt om jouw dingen te doen. Je vindt jezelf weer terug, leert weer genieten en durft te dromen. Je werkt actief verder aan je herstel, wordt je bewust van stress-signalen en leert luisteren naar je gevoel en lichaam. Je herkent wanneer je je eigen grenzen overschrijdt en waar je energie van krijgt. Je onderzoekt verder wat jou drijft en motiveert, waar jij voor staat en wat betekenis voor jou heeft. Je komt los van het leven wat niet meer bij je past en zet stappen naar een leven dat past bij wie jij bent. In deze fase start je ook met gedeeltelijke werkhervatting en/of terugkeer naar de maatschappij.

Fase drie: werken op een manier die voor jou werkt

In deze fase ontdek je jouw talenten, kom je erachter wat te wilt en hoe het wilt. Je hebt zicht in welke werkomgeving jij het beste tot je recht komt en hoe je het werk anders gaat aanpakken. Met plezier en moeiteloos (effectief) werken in plaats van doorzetten en even flink zijn. Je zet de knop om zodat je jezelf weer voorop zet in plaats van te voldoen aan de verwachtingen of prioriteiten van de ander. Je ontdekt verder hoe je met een gezonde leefstijl een nieuw evenwicht kunt vinden tussen jouw werk en leven. Je komt in actie, zet daadwerkelijk stappen en werkt aan een nieuw toekomstperspectief.

Deze fases vinden niet altijd precies na elkaar plaats. In de praktijk blijkt dat er overlap in zit.

Coaching is maatwerk

Gemiddeld bestaat een traject uit 8-10 sessies verspreid over 6-9 maanden.

 • 8 – 10 wandelingen in de natuur van 1 tot 1,5 uur onder persoonlijke begeleiding van mij als wandelcoach;
 • 4 skype sessies (max 45 minuten) waarin we contact hebben over hoe het met je gaat, wat je bereikt hebt, wat goed gaat, waar je tegen aan loopt, waar ik je mee kan helpen, zodat je optimaal kan herstellen en door kan gaan;
 • optioneel ontspannende rug, schouder en nekmassages om lichaam en geest ruimte te geven om te herstellen;
 • wandelopdrachten en oefeningen om te herstellen en zelfinzicht te verkrijgen;
 • templates en invulschema’s voor je eigen herstelplan;
 • een notitieboekje om je acties, resultaten, inzichten, wensen, dromen, talenten, ideeën en tips op te schrijven.

Investering

Coaching is maatwerk,  gemiddeld kost een traject tussen de €1500,- en €1800,- exclusief BTW. Indien gewenst is betaling in termijnen mogelijk.

Wandelcoachprogramma burn-out

Vraag hier geheel vrijblijvend een intake aan

Je gegevens zijn bij mij veilig. Ik zal ze nooit aan derden verstrekken.

Hoogleraar en omgevingspsycholoog Agnes van den Berg verrichtte onderzoek naar de effecten van wandelcoaching voor mensen met burn-out /stressklachten. De resultaten van het onderzoek tonen aan dat wandelcoaching meetbaar effectief is bij het tegengaan van burn-out en stressgerelateerde klachten. Het helpt mensen op weg naar herstel en vitaler leven.

Na afloop van de wandelcoaching ervaarde de deelnemers in de onderzoeksgroep:

 • meer mildheid en acceptatie;
 • meer zelfvertrouwen;
 • meer bewustzijn van zichzelf en de omgeving;
 • meer zin om iets te ondernemen, in actie te komen;
 • meer plezier in werk;
 • meer bevlogenheid;
 • meer tevredenheid over het leven;
 • minder stress;
 • minder burn-out klachten.

Ervaringsdeskundige

Ruim tien jaar geleden raakte ik zelf overbelast na de behandeltraject van mijn ernstig zieke zoon. Nadat mijn zoon de draad van zijn studie weer oppakte hervatte ik mijn werk ook weer voor de volle 100 procent. Ik combineerde mijn werk, de kinderen, relatie, sociale leven en sport. Hoge werkdruk in mijn team, een werkomgeving waar ‘nee’ zeggen tegen de regiodirecteur geen optie was samen met mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel, hoge kwaliteitsbewustzijn en ambitie maakte dat ik echter overbelast raakte. Ik balanceerde op het randje van oververmoeidheid en ging tijdelijk 50 procent werken. Waardering en plezier in het werk vond ik van belang. Ik besloot dat na 7 jaar als manager gewerkt te hebben het tijd voor iets anders was en ging als zelfstandige professional aan de slag.

Vijf jaar geleden kreeg ik een ongeluk, net op het moment dat mijn bedrijf GroenMotief goed begon te draaien met aanhoudende whiplashklachten tot gevolg. Dit zorgt er onder andere voor dat ik veel minder energie heb dan ik zou willen. Ik gooide het roer om en paste mijn leven aan mijn fysieke toestand aan. Vanuit deze ervaring heb ik geleerd hoe je optimaal kunt herstellen van vermoeidheid en het leven kunt leiden dat bij jou past. Door mijn eigen proces en alles wat ik doe en gedaan heb om te herstellen en te kijken wat wel kan ben ik expert geworden op dit gebied. In mijn zoektocht naar volledig herstel probeerde ik zo’n beetje van alles uit en kan ik je helpen met een mix te vinden die voor jou werkt.

Aangesloten bij

Kosten declareren

Een burn-out leidt gemiddeld tot 242 dagen verzuim. Een burn-out kost de werkgever gemiddeld 60.000 euro, (dit is een conservatieve schatting blijkt uit onderzoek van het ArboNed en TNO). Vanuit de Wet Verbetering Poortwachter zijn werkgevers wettelijk aansprakelijk en heeft de werkgever een inspanningsverplichting. De wet verlangt dat zowel de werkgever als jij, de werknemer, zich samen met de arbodienst of bedrijfsarts inspannen om jou zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. De werkgever is verantwoordelijk voor de kosten van je behandeling bij burn out. Door de overheid is burn out namelijk als beroepsziekte erkend en wettelijk vastgelegd in de Arbowet. Je werkgever is verantwoordelijk om je de hulp te faciliteren die jij nodig hebt om te herstellen. En daarmee ook de kosten van het traject.

Belangrijk om te weten is dat jij beslist over het behandelingstraject samen met je werkgever. Voor je herstel is het cruciaal dat je een goede klik hebt met jouw coach en je de hulp kiest die bij jou past. Vergoedingen voor werknemers en organisaties zijn via onder andere bedrijfsverzekeringen mogelijk. Het programma is ook voor werkgevers op te voeren als zakelijke kosten in het kader van scholing van persoonlijke ontwikkeling. Vraag dus of je werkgever het programma wil betalen. Voor ondernemers kunnen de kosten gedragen worden door de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Wandelcoachprogramma burn-out

Vraag hier geheel vrijblijvend een intake aan

Je gegevens zijn bij mij veilig. Ik zal ze nooit aan derden verstrekken.