Vermoeid door whiplashklachten? Herstel en kies voor een nieuw perspectief!

Dit wandelcoachprogramma is specifiek voor jou als je thuis zit met aanhoudende whiplashklachten. Het programma helpt je om, ondanks je klachten, wel met plezier te leven en werken.

Heb jij na je whiplash nog steeds aanhoudend last van deze klachten?

 • Aanhoudende pijn en stijfheid in de nek;
 • rug- en/of schouderpijn;
 • erge vermoeidheid, de dag-energie is vaak na twee uur al helemaal op;
 • hoofdpijn;
 • moeite met concentreren;
 • last van slapeloosheid;
 • overgevoeligheid voor licht en geluiden;
 • last van overprikkeling;
 • angst.

Door de aanhoudende chronische klachten na je ongeluk zit je thuis en doe je niets meer. Je zit letterlijk achter de geraniums. Je hebt te lang op je tenen gelopen en doorgeknokt om terug te keren naar het oude niveau. Door vallen en opstaan ben je erachter dat het oude niveau van fit voelen en sterk inzetbaar zijn niet meer haalbaar is. Je voelt je wanhopig, verdrietig en somber omdat je herstel stagneert en ziet door de bomen het bos niet meer. Je bent erg snel moe, de dag-energie is grillig en vaak na twee uur al op. Hierdoor hou je een dag slecht vol en ben je daardoor niet altijd even vrolijk en zelfs erg prikkelbaar. Je kunt daardoor niet meer goed voor de kinderen zorgen en voelt je schuldig omdat je partner thuis de taken van je over heeft genomen. De aanhoudende pijn en klachten trekken een zware wissel op je leven waardoor je niet meer kunt genieten van veel dingen en sociaal en maatschappelijk geïsoleerd raakt. Je loopt inkomsten mis omdat je door de klachten niet meer kunt werken. Over je financiële situatie maak je je zorgen: bang om in de schulden te raken of over de aflossing van de hypotheek.

Wil je graag meer energie hebben, je fitter voelen en weer met plezier leven en werken?

Volg dan dit wandelcoachprogramma voor whiplash. Als wandelcoach begeleid ik je tijdens je herstelproces en het oppakken van het leven ondanks de whiplash (WAD). Het helpt je om meer energie te krijgen en weer grip op en plezier in je leven te krijgen. Coaching is gericht op: Wat kan je als gevolg van de klachten nog wel? Wat voor werk past daar bij? Werk dat past bij je wensen, talenten en energie?

Jouw leven in te richten op jouw voorwaarden, zodat je weer energie krijgt van wat je doet. Het werk te doen wat daadwerkelijk bij jou past en op een manier die goed voor jou is.  Je hebt tot nu toe je herstel op een bepaalde manier gedaan. En dat is ook lange tijd goed gegaan, tot nu toe. Nu ben je op een punt dat je voelt dat het anders moet. Je voelt dat er ondanks je aanhoudende klachten meer uit het leven te halen is. Je wilt het leven gaan leiden waar je blij van wordt en met plezier aan het werk gaan.

Wat kan het wandelcoachprogramma voor je betekenen?

 • Andere manier van met pijn omgaan;
 • loslaten emotionele blokkades en/of verwerking ongeluk;
 • gezond leren omgaan met emoties;
 • weer gaan bewegen binnen je eigen kunnen;
 • managen van je (dagelijkse) activiteiten;
 • bewustwording van de hetgeen je nog wel kunt;
 • inzicht in drijfveren en je talenten en wat je ermee kunt;
 • weet wat je echte, authentieke wensen zijn in je leven en werk;
 • zicht in welke werkomgeving jij het beste tot je recht komt.

Wandelcoachprogramma whiplash

Vraag hier geheel vrijblijvend een intake aan

Je gegevens zijn bij mij veilig. Ik zal ze nooit aan derden verstrekken.

Ton V, directeur opleidingsinstituut

De samenwerking met mijn partners van het trainingsinstituut liep vast en de sfeer was ronduit onaangenaam. Ik liep vast en raakte raakte gefrustreerd. Tijdens een coachgesprek heeft Agnes mij eerst laten praten waar ik mee zat, mee worstelde en wat er allemaal fout ging. Toen ik dat allemaal kwijt was heeft ze me in een drie- of viertal vragen bewust gemaakt waar ik mee bezig was. Wat ik dus aan het riskeren of vernielen was. Ik werd me bewust dat als ik zo door zou gaan dikke kans dat ik A) geen inhoud had en B) geen groep meer had. Dus dat ik met lege handen zou blijven staan. Agnes heeft me een hele goede spiegel voorgehouden waarmee ik bezig was. Ze zette me terug op het spoor van de relatie. En daar was ik heel erg blij mee. Wat ik daarna heb gedaan was bij mezelf beslissen dat ik die inhoud en die snelheid en voortgang moest loslaten en moest gaan genieten van het proces en de mensen om me heen.

Het herstellen van aanhoudende whiplashklachten duurt vaak lang. Je ervaart dagelijks pijn en bent fysiek en mentaal snel moe. Je hormonale, stress- en pijnverwerkingssysteem zijn verstoord geraakt en dat maakt het bijtanken en ontspannen zo ongelofelijk moeilijk. Je wilt niet langer slachtoffer van je klachten en pijn zijn. Je wilt verkennen wat het leven te bieden heeft. Het mooie is dat je het niet alleen hoeft te doen. Als wandelcoach en ervaringsdeskundige help ik je de regie over je leven te nemen. De weg uit een whiplash vraagt om een zorgvuldige en gefaseerde aanpak.

Hoe ziet dat traject eruit?

Intakegesprek

Wanneer je contact met mij opneemt, maken we een afspraak voor een intakegesprek. Als eerste is het belangrijk dat er een klik tussen jou en mij als coach is. Als er een wederzijdse klik is en je het gevoel hebt dat ik je bij het herstel en herpakken van je werk en leven kan helpen, maken we een afspraak voor de start van de coaching.

Fase een: jouw accu verder opladen

In deze fase leg je een goede basis voor je verdere herstel. Je staat stil bij de dingen die je al doet en verkent de mogelijkheden om het verdere herstel te bevorderen. Rust en ontspanning zijn een goede eerste stap, maar er is meer nodig om te herstellen. Om het lichamelijk herstel te bevorderen ga je in deze fase bewegen. Zo kun je jouw accu weer opladen, bouw je weer energie en geleidelijk je conditie op. Je staat stil bij de facetten van een gezonde leefstijl (slaap, eet- en drinkgewoonten). Je houdt zelf grip op de situatie door een persoonlijk aangepast herstel- en beweegplan op te stellen. Als wandelcoach help ik je om de herstelmogelijkheden op een rijtje te zetten. Je weet namelijk zelf het beste wat je nodig hebt om te herstellen. Jij bepaalt je eigen route en zet je daar volledig voor in om terug te keren naar het gewone leven in de maatschappij. Met behulp van een app en notitieboekje hou je de voortgang bij.

Fase twee blijvende veranderingen

In deze fase zet je de stappen uit jouw herstelplan en bouw je verder aan je conditie. Je merkt dat je geleidelijk weer energie hebt om jouw dingen te doen. Je vind jezelf weer terug, leert weer genieten en durft te dromen. Je werkt actief verder aan je herstel, wordt je bewust van stress-signalen en leert luisteren naar je gevoel en lichaam. Je herkent wanneer je je eigen grenzen overschrijdt en waar je energie van krijgt. Je onderzoekt verder wat jou drijft en motiveert, waar jij voor staat en wat betekenis voor jou heeft. Je komt los van het leven dat niet meer bij je past en zet stappen naar een leven dat past bij wie jij bent. In deze fase start je ook met gedeeltelijke werkhervatting en/of terugkeer naar de maatschappij.

Fase drie werken op een manier die voor jou werkt

In deze fase ontdek je jouw talenten, kom je erachter wat je wilt en hoe je het wilt. Je hebt zicht in welke werkomgeving jij het beste tot je recht komt en hoe je het werk anders gaat aanpakken. Je ontdekt verder hoe je met een gezonde leefstijl een nieuw evenwicht kunt vinden tussen jouw werk en leven. Je komt in actie, zet daadwerkelijk stappen en werkt aan een nieuw toekomstperspectief.

Deze fases vinden niet altijd precies na elkaar plaats. In de praktijk blijkt dat er overlap in zit.

Coaching is maatwerk

Gemiddeld bestaat een traject uit 8-10 sessies verspreid over 6-9 maanden.

 • 8 – 10 wandelingen in de natuur van 1 tot 1,5 uur onder persoonlijke begeleiding van mij als wandelcoach;
 • 4 skype sessies (max 45 minuten) waarin we contact hebben over hoe het met je gaat, wat je bereikt hebt, wat goed gaat, waar je tegen aan loopt, waar ik je mee kan helpen, zodat je optimaal kan herstellen en door kan gaan;
 • optioneel ontspannende rug, schouder en nekmassages om lichaam en geest ruimte te geven om te herstellen;
 • wandelopdrachten en oefeningen om te herstellen en zelfinzicht te verkrijgen;
 • templates en invulschema’s voor je eigen herstelplan;
 • Een notitieboekje om je acties, resultaten, inzichten, wensen, dromen, talenten, ideeën en tips op te schrijven.

Investering

Coaching is maatwerk, gemiddeld kost een traject voor particulieren tussen de €1500,- en €1800,- exclusief BTW. Indien gewenst is betaling in termijnen mogelijk.

Wandelcoachprogramma whiplash

Vraag hier geheel vrijblijvend een intake aan

Je gegevens zijn bij mij veilig. Ik zal ze nooit aan derden verstrekken.

Wandelcoaching helpt

Uit recent onderzoek blijkt dat wandelcoaching meer positieve veranderingen te weeg brengt dan niets doen of zelf aan de slag gaan met problemen. Hoogleraar en omgevingspsycholoog Agnes van den Berg toont aan dat wandelcoaching significant positieve effecten heeft op (werk)stress, welzijn en gezondheid. Psychische en lichamelijke stressklachten, problemen met concentratie en aandacht en problemen met sociaal functioneren verminderen door wandelcaching. Het helpt mensen op weg naar herstel en een vitaler leven. http://www.agensvandenberg.nl/rapport_wandelcoaching.pdf

Een bezoek aan of het kijken naar de natuur leidt tot een vermindering van pijn en negatieve emoties zoals boosheid, vermoeidheid en somberheid en tot een toename van positieve gevoelens en energie (Bowler, 2010). Patiënten in een Amerikaans ziekenhuis hebben na een galblaasoperatie minder sterke pijnstillers nodig en mogen een dag eerder naar huis wanneer ze herstellen in een kamer met uitzicht op bomen dan wanneer ze herstellen in een kamer met uitzicht op een stenen muur (Ulrich, 1984).

 

Ervaringsdeskundige

Vijf jaar geleden kreeg ik een ongeluk, net op het moment dat mijn bedrijf GroenMotief goed begon te draaien met aanhoudende whiplashklachten tot gevolg. Dit zorgt er onder andere voor dat ik veel minder energie heb dan ik zou willen. Ik gooide het roer om en paste mijn leven aan mijn fysieke toestand aan. Vanuit deze ervaring heb ik geleerd hoe je optimaal kunt herstellen van vermoeidheid en het leven kunt leiden dat bij jou past. Door mijn eigen proces en alles wat ik doe en gedaan heb om te herstellen en te kijken wat wel kan ben ik expert geworden op dit gebied. In mijn zoektocht naar volledig herstel probeerde ik zo’n beetje van alles uit en kan ik je helpen met een mix te vinden die voor jou werkt.

Aangesloten bij

Kosten declareren

Vanuit de Wet Verbetering Poortwachter heeft de werkgever een inspanningsverplichting. De wet verlangt dat zowel de werkgever als jij, de werknemer, zich samen met de arbodienst of bedrijfsarts inspannen om jou zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. De werkgever betaald vaak de kosten van het hersteltraject. Vraag daarom aan je werkgever of hij/zij het programma wil betalen.

In een letselschadetraject worden de kosten van het hersteltraject vaak betaald door de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij. Voor je herstel is het cruciaal dat je een goede klik hebt met jouw coach en je de hulp kiest die bij jou past. Vraag aan je belangenbehartiger en/of de verzekeringsmaatschappij of zij het wandelcoachprogramma willen betalen.

Voor ondernemers kunnen de kosten gedragen worden door de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Wandelcoachprogramma whiplash

Vraag hier geheel vrijblijvend een intake aan

Je gegevens zijn bij mij veilig. Ik zal ze nooit aan derden verstrekken.