Heb jij na je whiplash nog steeds aanhoudend last van deze klachten?
- Aanhoudende pijn en stijfheid in de nek;
- rug- en/of schouderpijn;
- erge vermoeidheid, de dag-energie is vaak na twee uur al helemaal op;
- hoofdpijn;
- moeite met concentreren;
- last van slapeloosheid;
- overgevoeligheid voor licht en geluiden;
- last van overprikkeling;
- angst.
Door de aanhoudende chronische klachten na je ongeluk zit je thuis en doe je niets meer. Je zit letterlijk achter de geraniums. Je hebt te lang op je tenen gelopen en doorgeknokt om terug te keren naar het oude niveau. Door vallen en opstaan ben je erachter dat het oude niveau van fit voelen en sterk inzetbaar zijn niet meer haalbaar is. Je voelt je wanhopig, verdrietig en somber omdat je herstel stagneert en ziet door de bomen het bos niet meer. Je bent erg snel moe, de dag-energie is grillig en vaak na twee uur al op. Hierdoor hou je een dag slecht vol en ben je daardoor niet altijd even vrolijk en zelfs erg prikkelbaar. Je kunt daardoor niet meer goed voor de kinderen zorgen en voelt je schuldig omdat je partner thuis de taken van je over heeft genomen. De aanhoudende pijn en klachten trekken een zware wissel op je leven waardoor je niet meer kunt genieten van veel dingen en sociaal en maatschappelijk geïsoleerd raakt. Je loopt inkomsten mis omdat je door de klachten niet meer kunt werken. Over je financiële situatie maak je je zorgen: bang om in de schulden te raken of over de aflossing van de hypotheek.
Wil je graag meer energie hebben, je fitter voelen en weer met plezier leven en werken?
Volg dan dit wandelcoachprogramma voor whiplash. Als wandelcoach begeleid ik je tijdens je herstelproces en het oppakken van het leven ondanks de whiplash (WAD). Het helpt je om meer energie te krijgen en weer grip op en plezier in je leven te krijgen. Coaching is gericht op: Wat kan je als gevolg van de klachten nog wel? Wat voor werk past daar bij? Werk dat past bij je wensen, talenten en energie?
Jouw leven in te richten op jouw voorwaarden, zodat je weer energie krijgt van wat je doet. Het werk te doen wat daadwerkelijk bij jou past en op een manier die goed voor jou is. Je hebt tot nu toe je herstel op een bepaalde manier gedaan. En dat is ook lange tijd goed gegaan, tot nu toe. Nu ben je op een punt dat je voelt dat het anders moet. Je voelt dat er ondanks je aanhoudende klachten meer uit het leven te halen is. Je wilt het leven gaan leiden waar je blij van wordt en met plezier aan het werk gaan.
Wat kan het wandelcoachprogramma voor je betekenen?
- Andere manier van met pijn omgaan;
- loslaten emotionele blokkades en/of verwerking ongeluk;
- gezond leren omgaan met emoties;
- weer gaan bewegen binnen je eigen kunnen;
- managen van je (dagelijkse) activiteiten;
- bewustwording van de hetgeen je nog wel kunt;
- inzicht in drijfveren en je talenten en wat je ermee kunt;
- weet wat je echte, authentieke wensen zijn in je leven en werk;
- zicht in welke werkomgeving jij het beste tot je recht komt.