Overspannen? Stress?
Keer het tij op Terschelling

Dit programma is specifiek voor jou als je merkt dat je ’s ochtends moe wakker wordt en na het werk uitgeblust op de bank ploft. Je voelt dat je aan de grens komt van jouw energie of balanceert op de rand van overspannen. Wandelend kom je op adem in de prachtige natuur van Terschelling en neem je afstand van de dagelijkse hectiek. Je laadt je op en hervind je energie. Het programma helpt je om je weer fitter te voelen en weer plezier in het leven en werk te krijgen.

Vraag je je wel eens af of je overspannen of gestresst bent?

Ervaar jij op dit moment de volgende klachten?

 • Ben je als je eerlijk bent best vaak moe als je thuis komt van je werk?
 • Ben je niet uitgerust als je ’s morgens opstaat?
 • Voel je je al langere tijd niet echt fit?
 • Zie je op tegen je werk?

Je hebt een gestrest leven en vindt het lastig om een balans te vinden tussen genieten en moeten.

Je bent net terug van vakantie waarvan je dacht dat je vol energie en fit zou terugkomen. Je merkt dat je niet uitgerust bent en nog steeds moe wakker wordt. Huilen zonder schijnbaar duidelijke redenen. Je werkt hard om alle ballen in de lucht te houden, werkt weer vaak over om de taken af te ronden. Eenmaal thuis plof je op de bank te moe om nog iets te doen. Je hebt weinig energie en slaat de sport vaker over. Je hebt een kort lontje en voelt je schuldig dat je tegen de kinderen uitvalt en je partner afsnauwt. Je hebt het gevoel dat je zoveel dingen moet en kunt niet meer genieten. Je maakt je zorgen of je wel een goede moeder of vader bent en eigenlijk weet je wel dat je niet de ouder bent die je zo graag wilt zijn. Je kunt de energie niet opbrengen om een spelletje met de kinderen te doen …  Je bent bang dat je overspannen bent, maar vind dit lastig om hardop te zeggen. Zo wil je niet verder, het roer moet echt om.

Wil je op adem komen, een pauze nemen van de dagelijkse hectiek?

 • Ontdekken wat je eigenlijk echt wil en waar je blij van wordt?
 • Je hoofd leegmaken om  weer te vullen met lucht, licht, ruimte, helderheid en positieve gedachten?

Geef je dan op voor het wandelcoachprogramma ‘Keer het tij op Terschelling’! Een wandelcoachprogramma waarbij je herstelt en vanuit compassie keuzes gaat maken. Deze vorm van coaching is voor mensen die voelen dat ze aan de grens komen van hun energie of balanceren op de rand van (over)vermoeidheid. Wandelend kom je op adem in de prachtige natuur van Terschelling en neem je afstand van de dagelijkse hectiek. Je laadt je op en hervind je energie. Je gaat van overspannen naar ontspannen.

Samen met Louise van “Lindeboom wandelcoach” begeleiden we je gedurende deze vijf dagen. In deze week staan we stil bij energiegevers en energienemers. We geven aandacht aan het verkennen van je grenzen en het herpakken van je leven en werk. Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging!

Wat kan het programma Keer het tij op Terschelling voor je betekenen?

 • Tot rust komen en van overspannen naar ontspannen.
 • Waar ligt mijn passie eigenlijk.
 • Een gezonde balans vinden in werk en leven.
 • Gezond leren omgaan met emoties.
 • Loslaten emotionele blokkades.
 • Leren managen van je grenzen.
 • Inzicht in welke werkomgeving jij het beste tot je recht komt.
 • Weer geïnspireerd en met plezier aan het werk.

Keer het tij op Terschelling

Vraag hier geheel vrijblijvend een intake aan

Je gegevens zijn bij mij veilig. Ik zal ze nooit aan derden verstrekken.

Ton, V. Directeur opleidingsinstituut.

De samenwerking met mijn partners van het trainingsinstituut liep vast en de sfeer was ronduit onaangenaam. Ik liep vast en raakte gefrustreerd. Tijdens een coachgesprek heeft Agnes mij eerst laten praten waar ik mee zat of mee worstelde en wat er allemaal fout ging. Toen ik dat allemaal kwijt was heeft Agnes me in een drie- tot viertal vragen bewust gemaakt waar ik mee bezig was. Ik werd me ervan bewust wat ik dus aan het riskeren of vernielen was. Als ik zo door zou gaan dikke kans dat ik A) geen inhoud had en B) geen groep meer had. Dus dat ik met lege handen zou blijven staan. Agnes heeft me een hele goede spiegel voorgehouden waarmee ik bezig was. Ze zette me terug op het spoor van de relatie en daar was ik heel erg blij mee. Wat ik daarna heb gedaan was bij mezelf beslissen dat ik die inhoud, snelheid en voortgang moest loslaten en moest gaan genieten van het proces en de mensen waarmee ik dat proces doorliep.

Voorkom een burn-out! Voorkomen is beter dan genezen. Met alleen ontspanningsoefeningen keer je namelijk het tij niet van een dreigende burn-out. Negeer niet langer je lichamelijke en fysieke signalen. Het is zo makkelijk om maar door te blijven gaan en je grenzen niet aan te geven. Gooi nu het roer om en leer stil te staan bij jouw wensen, gevoel en energie.

Hoe ziet de week op Terschelling eruit?

In deze week leg je een goede basis voor het herstel van je overspannenheid en vermoeidheid en leer je luisteren naar je gevoel en lichaam. Je vindt jezelf weer terug, leert weer genieten en durft te dromen. Je herkent wanneer je je eigen grenzen overschrijdt en waar je energie van krijgt. Je onderzoekt verder wat jou drijft en motiveert, waar jij voor staat en wat betekenis voor jou heeft. Je komt los van het leven dat niet meer bij je past en zet de eerste stappen naar een leven dat past bij wie jij bent. Je komt erachter wat je wilt en hoe je het wilt. Je hebt zicht in welke werkomgeving jij het beste tot je recht komt en hoe je het werk anders gaat aanpakken. Met plezier en moeiteloos (effectief) werken in plaats van doorzetten en even flink zijn. Je zet de knop om zodat je jezelf weer voorop zet in plaats van te voldoen aan de verwachtingen of prioriteiten van de ander.

Het programma bestaat uit 5 dagen op Terschelling van maandag t/m vrijdag en 1 afsluitende individuele wandelcoachsessie enige weken na de Keer-het-tijweek in de omgeving van Zutphen of Arnhem.

Praktische informatie

Investering 5-daags arrangement ‘Keer het tij 0p Terschelling’

Het 5-daagse arrangement is een investering in je persoonlijke ontwikkeling. Het programma ‘Keer het tij op Terschelling’ kost voor particulieren €600,- inclusief BTW. Dit is inclusief de intake en de afrondende wandelcoachsessie enige weken na afloop van de keer-het-tijweek op Terschelling,  3 individuele coachwandelingen, 3 groepscoachsessies, een ontspannende yogales, de thee en koffie met Terschellinger lekkernij  tijdens de kennismaking/ontvangst en groepsbijeenkomsten, de huur van fietsen en een heerlijke gezamenlijke maaltijd op donderdagavond. Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen.

Data

Het 5-daagse arrangement ‘Keer het tij op Terschelling’ is van maandag 9 t/m vrijdag 13 april 2018.

Intake

Een intake voorafgaand aan het wandelcoachprogramma vormt onderdeel van de Keer-het-tijweek op Terschelling. De intake is een skype-sessie (max 45 minuten) of wandeling waarin we bespreken waar jij tegenaan loopt en wat het wandelcoachprogramma jou kan brengen. Als er een wederzijdse klik is en je het gevoel hebt dat Louise en Agnes je bij het herpakken van je werk en leven kunnen helpen, schrijven we je in voor het 5-daagse arrangement ‘Keer het tij op Terschelling’.

Groepsgrootte

Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 6 zodat er tijd en ruimte is voor individuele aandacht.

Vervoer

De reis naar Harlingen en de bootreis naar Terschelling zijn niet inbegrepen in de prijs. In de reis is uitgegaan van de snelboot van 11:45 uur van Harlingen naar Terschelling en de veerdienst van 12:30 uur van Terschelling naar Harlingen. Je kunt je ticket na bevestiging van deelname online boeken bij Rederij Doeksen. De kosten van een ticket met de sneldienst op maandag 9 oktober om 11:45 uur is 20,55 euro. De terugreis per veerdienst op vrijdag is 13,80 euro.

Het vervoer op de dag van aankomst en vertrek van de haven naar de Baranduin in Formerum, het trefpunt tijdens deze week, is inbegrepen. De huur van fietsen van maandag t/m vrijdag zijn eveneens inbegrepen in de prijs.

Ligging en omgeving

De Baranduin in Formerum is het trefpunt tijdens de Roeromweek. Het ligt aan de rand van het Formerumse bos, op een steenworp afstand van het dorp. Vlakbij de Landerumse heide, strand en duinen.

Overnachtingsmogelijkheden

Overnachten is mogelijk op loopafstand. Je dient deze accomodatie na bevestiging van deelname zelf te boeken. Er is volop keuze voor ieder budget. Van eenvoudige tot luxe appartementen hotels, B&B vakantiehuizen etc. Enkele suggesties:

Keer het tij op Terschelling

Vraag hier geheel vrijblijvend een intake aan

Je gegevens zijn bij mij veilig. Ik zal ze nooit aan derden verstrekken.

Wandelcoaching helpt

Uit onderzoek blijkt dat wandelcoaching meer positieve veranderingen te weeg brengt dan niets doen of zelf aan de slag gaan met problemen.

Hoogleraar en omgevingspsycholoog Agnes van den Berg verrichtte onderzoek naar de effecten van wandelcoaching voor mensen met burn-out /overspannen of stressklachten. De resultaten van het onderzoek tonen aan dat wandelcoaching meetbaar effectief is bij het tegengaan van burn-out en stress gerelateerde klachten. Het helpt mensen op weg naar herstel en vitaler leven.

Na afloop van de wandelcoaching ervaarden de deelnemers in de onderzoeksgroep:

 • meer mildheid en acceptatie;
 • meer zelfvertrouwen;
 • meer bewustzijn van zichzelf en de omgeving;
 • meer zin om iets te ondernemen, in actie te komen;
 • meer plezier in werk;
 • meer bevlogenheid;
 • meer tevredenheid over het leven;
 • minder stress;
 • minder overspannen;
 • minder burn-out klachten.

Wandelcoaches en ervaringsdeskundigen

Samen met Louise van Lindeboomwandelcoach begeleiden we je gedurende deze 5-daagse wandelcoachweek ‘Roer om op Terschelling’. Wij kennen het gevoel van oververmoeid, overspannen en overbelast zijn. We jaagden onze carrières na, kregen kinderen en hielden alle ballen in de lucht, in de veronderstelling dat dit ons gelukkig maakte. Tot we er los van elkaar achter kwamen dat het zo niet langer kon en ieder van ons het roer om gooide.

Over Agnes

 

Ruim tien jaar geleden raakte ik zelf overbelast na het behandelingstraject van mijn ernstig zieke zoon. Nadat mijn zoon de draad van zijn studie weer oppakte hervatte ik mijn werk ook weer voor de volle 100 procent. Ik combineerde mijn werk, de kinderen, relatie, sociale leven en sport. Hoge werkdruk in mijn team, een werkomgeving waar ‘nee’ zeggen tegen de regiodirecteur geen optie was samen met mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel, hoge kwaliteitsbewustzijn en ambitie maakte dat ik echter overbelast raakte. Ik balanceerde op het randje van oververmoeidheid en ging tijdelijk 50 procent werken. Waardering en plezier in het werk vond ik van belang. Ik besloot dat na 7 jaar als manager gewerkt te hebben het tijd voor iets anders was en ging als zelfstandige professional aan de slag.

Vijf jaar geleden kreeg ik een ongeluk, net op het moment dat mijn bedrijf GroenMotief goed begon te draaien met aanhoudende whiplashklachten tot gevolg. Dit zorgt er onder andere voor dat ik veel minder energie heb dan ik zou willen. Ik gooide het roer om en paste mijn leven aan mijn fysieke toestand aan. Vanuit deze ervaring heb ik geleerd hoe je optimaal kunt herstellen van vermoeidheid en het leven kunt leiden dat bij jou past. Door mijn eigen proces en alles wat ik doe en gedaan heb om te herstellen en te kijken wat wel kan ben ik expert geworden op dit gebied. In mijn zoektocht naar volledig herstel probeerde ik zo’n beetje van alles uit en kan ik je helpen met een mix te vinden die voor jou werkt.

Over Louise

Enkele jaren geleden heb ik het roer omgegooid!

Na weer een volgende reorganisatie in de zorg/welzijnssector kwam ik thuis te zitten met een burn-out. Reeds eerder in mijn werkend leven had ik ervaren wat een reorganisatie met mij deed. Ik werkte als hoofdleidster op een peutergroep. Het voelde toen als een jas die niet meer paste. Ik kon niet meer staan voor waar ik waarde aan hechtte in mijn werk.

Bij de volgende reorganisatie als ambulante opvoedondersteuner in gezinnen, was het klaar. Ik kon en wilde niet mee in de reorganisatie. Ik voelde mij niet gezien in wie ik ben en wat ik te bieden heb. En dan zit je thuis. Moe tot op het bot, roofbouw gepleegd op mijn lijf. Ik sliep veel en ben iedere dag gaan wandelen in het groen. Buiten wandelen in de natuur doe ik al heel graag en had voor mij in deze periode een helende werking naar herstel. Ik kwam tot rust en vulde mijn hoofd en lijf met groene, positieve energie. Dit bracht mij bij een langer gekoesterde wens om voor mijzelf te beginnen. Het ging weer borrelen en de ideeën stroomden naar buiten!

Helemaal in mijn kracht en vol zelfvertrouwen heb ik mijn baan opgezegd en ben zo nieuwsgierig en leergierig als ik ben, de opleiding tot wandelcoach gaan volgen. Een schot in de roos! En ja, het was spannend om het roer om te gooien, maar het geloof in mijn eigen kunnen was sterk. En nog steeds! Nu doe ik werk wat bij mij past en waar ik energie van krijg. Heerlijk!

Het is een zoektocht met vallen en opstaan om het pad in te slaan waar je het liefste wil zijn! Met een zacht gemoed het pad vervolgen dat jou dichter bij jezelf brengt, je in je kracht brengt en stevig in je schoenen zet. Immers dan kun je koersen en keuzes maken naar een (werk)leven wat bij jou past.

Op weg naar herstel, balans en plezier in je (werk)leven!

Dit is wat ik je toewens en waar ik je bij kan helpen.

Aangesloten bij

Lidmaatschap en beroepsverenigingen

Vergoedingen

De trend is dat steeds meer mensen overspannen of burn-out raken. Een op de zes mensen heeft regelmatig burn-out gerelateerde klachten. Verzuim door stress is een belangrijk aandachtspunt voor werkgevers. Een burn-out leidt gemiddeld tot 242 dagen verzuim. Een burn-out kost de werkgever gemiddeld 60.000 euro. Dit is een conservatieve schatting blijkt uit onderzoek van het ArboNed en TNO. Een burn-out voorkomen is beter dan genezen. Het programma Roerom op Terschelling is effectief in het voorkomen van stress gerelateerde uitval. Trek tijdig aan de bel en vraag of je werkgever het programma Roerom op Terschelling wil betalen.

Vanaf 1 juli is de nieuwe wet Arbeidsomstandighedenwet van kracht waar alle werkgevers aan moeten voldoen. Werknemers en bedrijfsartsen hebben daardoor meer macht om preventief te werken, waardoor ingegrepen kan worden voordat iemand ziek is. Als werknemer kun je anoniem een afspraak maken met een bedrijfsarts voor advies en gezondheid.

Belangrijk om te weten is dat jij beslist over het preventietraject samen met je werkgever. Voor je herstel is het cruciaal dat je een goede klik hebt met jouw coach en de hulp kiest die bij jou past. Vergoedingen voor werknemers en organisaties zijn via onder andere bedrijfsverzekeringen mogelijk. Het programma is ook voor werkgevers op te voeren als zakelijke kosten in het kader van scholing van persoonlijke ontwikkeling/leiderschap. Voor ondernemers kunnen de kosten gedragen worden door de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Roer om op Terschelling

Vraag hier geheel vrijblijvend een intake aan

Je gegevens zijn bij mij veilig. Ik zal ze nooit aan derden verstrekken.